Nostradamus

26.03.2011 19:28

 

        Nostradamus předpovídá, že mezi koncem roku 2010(nebo začátkem 2011) a rokem 2015 budou rozpoutány dvě velké války, které na severní polokouli zredukují počet obyvatelstva na 50%. Ti, co přežijí vojenské údery, zahynou žízní nebo na následky použití chemických zbraní. Dále prorok upozorňuje, že kdo si v předcházejícím období - jež on sám označuje za éru největšího blahobytu v dějinách světa - zachová jasnou hlavu a připraví se na hrozící apokalypsu, ten bude v patřičný okamžik vědět, jak si má počínat. Nostradamus tvrdí, že jeho předpovědi jsou důležité zvláště pro generace žijící v letech 1615-1655, 1915 a 2015, kolem r. 2550 a 2700- 3080.


Následující Nostradamovo proroctví by si mělo pozorně přečíst co nejvíce lidí. Přál bych si, aby jim
porozuměli, vyvodili z nich pro sebe správné závěry a proměnili je v činy.
Je možné, že se Nostradamus mýlil. Mohl jsem se dopustit ve své práci zásadní chyby také já, a v tom
případě prosím za prominutí. Přesto pomyšlení, že po přečtení dalších stránek budete připraveni na
na neblahou budoucnost, mne naplňuje uspokojením a přeji vám, kteří přežijete, a vašim potomkům
šťastnou budoucnost navěky.
 
                                                                       
                                                                                                                                     Manfred Dimde



        Nostradamovo vylíčení tohoto katastrofického období lidstva by nemělo být rozmělňováno zbytečnými komentáři z pohledu současného člověka. To je také důvod, proč níže uvedené předpovědi necháváme bez komentáře, pouze si k některým dovolíme přiřadit pár heslovitých poznámek
:



2009 - " Pět set hvězd, které se ukážou - dny zrání. Z jedné mazané ženy vzejdou dva samostatní princové. "
                    
                   Pět set států světa čekají dny zkoušky.

2010 - " Čtyři nájemní vrahové - strašlivá válka nastane. Velký nepřítel lidského rodu. Bude ještě horší ten děd - jedenáctka zplodí dvě války.  Železem, ohněm, vodou - krvavé a nelidské."

                 Opět narážka na čtyři atentáty v průběhu jednoho týdne - válka postihne celé lidstvo. "Jedenáctka" = rok 2011.

2011 - "Mezi Iónskými kuchyněmi - nebezpečná příprava. Bude břemenem okolojdoucí pohrobek. V horách to nejhorší jde kolem bez zatížení. Bradatými nepozorován - na trůnu se raduje vévoda z léčky."

                 Iónský - chemie. Dědičné hříchy pro děti - je šance přežít v horách a ve speciálních podzemních krytech.

2013 - " Mezi nízkými - nezbytnost znovukoupených zvířat. Jeví se deset - vedeno k vítězství ve větru dvoupolitické ligy. Schovaní vojáci řídí hrozivé zbraně. Ne daleko čas vyzkoušení protipólného města."

                 Zamoření vegetace - hyne užitkový dobytek - jižní polokoule se též zamíchala do války - rakety.

2014 - " Urna telete - když přijdou roky rad, které se samy vzdávají. Říká stádo plašit - z obavy před vítězným princem. Budou hojně provázeny sestrami hnisavých vřídků. Částečně se nestaly samotákami."

                 Konec katastrofického období - kožní onemocnění - nemocní nebudou izolováni - špatné ošetřovací metody.

2015 - " Dvě války, provázené žízní, povede starý vůdce ve čtyřech letech. Mimořádného dne - syn zapře hlídače. Uprostřed moci života - přijde smrt - drsná a dlouhá v jedenáctém. Senát na ostrově umírá - dlouze a lehce.

                 Válku rozpoutá nějaký starý státník - na vrcholu blahobytu přijde nečekaně válka. V jedenáctém - ke konci r.2010 nebo začátkem 2011. V této válce bude hlavní úder namířen proti Velké Británii.

                                                                                                               -------- 13. října 2002 

       To jsou zajisté neradostné vyhlídky pro začátek tohoto tisíciletí. V roce 2115 (možná 2015, že by tisk.chyba?-pozn.autor) se bude svět nacházet doslova v troskách .  Ale to nejhorší, co si světové dějiny v příštích 500 letech připíší na účet, teprve přijde.Už ve 20. století bylo vždy s poraženými agresory tvrdě zúčtováno;
po skončení této - první skutečně globální - války, to proběhne zvláště tvrdým způsobem. Podle Nostradama bude vzájemná nenávist křesťanů a muslimů pravou příčinou vzniku války. Ta skončí pomsti-chtivým tažením, v němž má být zničena Ka´ba, největší svátost islámu.
       Nostradamus se na toto tažení, jehož důsledky zná, dívá s obavami. Se slovy "v Římě bude zvolen syn krvavé vlny" odsuzuje papeže, který volá po tažení volá. Co bude dál? Oběti války mají co dělat samy se sebou, celé oblasti jsou neobyvatelné, protože byly zasaženy chemickými bojovými látkami, infrastruktura zemí je rozbita. Nostradamus popisuje situaci na severní polokouli s tím, že náplní života lidí, co přežili, budou modlitby. Šok odezní a jedinci, kteří včas odešli na jižní polokouli či do hor, se vrátí a začnou budovat nový život. A jak jinak: Na celé severní polokouli začnou boje o pozemky a půdu, státní hranice... 


Jak vidí Nostradamus osobnosti naší i budoucí doby :
 

       Jak jsme už řekli,Nostradamus ve svých Proroctvích nikdy nepoužívá jasná pojmenování. Zejména u lidí se uchyluje k popisu jejich fyzických či duševních charakteristických znaků a vlastností. Prorok popisuje události v politice, vojenství, náboženství, vědě, medicíně a hospodářství, méně si všímá sociální sféry a přírody, a nikdy se nezmiňuje o kultuře. V jeho verších se nedočtete ani o umělcích, ani o architektech, ani o popových či filmových hvězdách (jak se někteří znalci mylně domnívají). 

Tři funkční období pro amerického prezidenta: 

" Jeden se maže třikrát" říká Nostradamus ve čtyrverší vztahujícím se k roku 2002. Je to snad upozornění, že prezident USA bude moci zůstat ve funkci tři období místo dvou, jak se o tom uvažuje už od dob Ronalda Reagana? Pak by byl prezident zvolený v r.2002(prezidentské volby, které vyhrál George W. Bush, však byli v r.2000-pozn.Webmaster)  prvním americkým prezidentem, který by mohl stát v čele Spojených států třikrát čtyři roky.

 Lady Di

Nové problémy v královském anglickém domě? "Z jedné mazané ženy vzejdou dva samostatní princové, "píše Nostradamus ve verši pro r.2009. Jsou to její synové, kteří se později utkají o dědictví, nebo se dokonce zřeknou královského trůnu? V té době by bylo Dianiným synům mezi dvaceti a třiceti lety. Je to období těsně před třetí světovou válkou, kterou Nostradamus vidí v letech 2011-2014. Stane se Diana královnou? " Královna bude zvolena - hvězdy vidí její ostrov poškozený. " To je z textu pro r. 2017. Musíme vycházet z toho, že žádný jiný právoplatný následník trůnu v Anglii nebude. Vše tomu nasvědčuje, zvláště když vezmeme v úvahu označení "mazaná" žena(kromě její smrti v r.1997, by tomu asi opravdu vše nasvědčovalo.. - pozn. Webmaster). Ve verších jsme kupodivu nenalezli ani jednu zmínku o princovy Charlesovi. Vypadá to, že mu věštec ze Salonu nepřisuzoval významnou roli!

Stane se španělský král králem Evropy?  

Následník španělského krále Juana Carlose a jeho manželky Sofie, buď jejich syn, nebo synovec, bude po třetí světové válce vystupovat jako nový "král Evropy". V X. centurii, verši 48 pro r.2048 Nostradamus píše: "Nejzákladnější (techniku) vyučují Španělé. Získají špičku a konec Evropy."

[------- říjen - 10.listopadu 2002 ]


Na cestě k třetímu tisíciletí :


Peníze

 " V boha věříme, " napsali praotcové Spojených států amerických (převážně svobodní zednáři a svobodomyslné duše) na svá nová platidla. Vyzdobili bankovky egyptskou pyramidou, okem Boha a tajemným mottem : "Annuit Coeptis Novus Ordro Seclorum." To znamená: "Nový pořádek světa slibuje nový začátek."
  Peníze jsou svým způsobem moderní magií - každý sleduje jen události na burze..

Geniální věštec řekl něco i o penězích

Zhruba kolem r.2140 budou učiněny dva pokusy o zrušení peněz. Nostradamus mluví o tom, že peníze se mají stát "nezákonnými". Tyto snahy však budou úspěšné jen několik desítek let - peníze budou zavedeny jako platidlo za zboží a služby i jako prostředek moci. Bez nich se svět prostě neobejde.

Židovsko-křesťanské sjednocení 

Okolo r.2070 najdou lidé při jedné neobvyklé expedici záznamy, které nejenže potvrdí staré biblické texty, ale též objasní pozadí některých věcí v nich obsažených, jež jsou nám dosud nejasné. Mnohé zprávy o Mojžíšovi budou nečekaně doplněny a vyjasněny. Pod tlakem tohoto nového nálezu a poznatků zkorigují svá dogmata jak křesťané, tak židé. Od té chvíle už nebude důvod k tomu, aby jedni bojovali proti druhým. Židé a křesťané se sjednotí v jedno světové náboženství !

 [ ----------- 30.listopadu 2002 ]


Islám

Co by se nám dnes mohlo jevit jako hrůzostrašné, stane se v budoucnu skutečností. Přispějí k tomu  mj. i klimatické změny: Itálie, bašta katolické církve, se prakticky vzdá křesťanství poté, co tam zavládnou extrémní vedra a sucho a stane se neobyvatelnou. Země se bude pozvolna vylidňovat a v r.2064 ji ovládne islám. Ten se v průběhu dalších 500 let rozšíří po celé jižní Evropě, s výjimkou Španělska a Portugalska. Severně od Alp zůstane křesťanství zachováno(podle obnovené křesťanské víry).Sídlo papeže bude přeloženo do střední Evropy.Během příštích 500 let se bude stěhovat ještě pětkrát. Jestliže se podíváme blíže na cyklický vývoj náboženství, dojdeme k závěru, že se islám nachází v agresivní fázi, v níž bylo křesťanství ve středověku. Tehdy došlo v důsledku křižáckých tažení k radikalizace davů, k pálení čarodějnic, k povstáním a četným pokusům o reformaci. Lze se domnívat, že za dalších 500 let bude islám tolerantnější.

Války

Co se větších válečných konfliktů týká, jeden, lokálně ohraničený, bude kolem r.1999/2000 na Blízkém východě a jeden vypukne okolo r.2011 na severní polokouli (třetí světová válka - Severní Amerika,Evropa,Asie). Válečný střet znamená údery a proti údery, které povede anglicky mluvící dvojstátí "Anglie a Amerika" (aspoň tak to vidí Nostradamus) proti světovému společenství všech islámských států, a naopak. Hrůzný přízrak války v r.2011 je reálný, neboť islámské státy by mohly intrikami přetáhnou na svou stranu některé státy SNS. Nakonec válku nikdo nebude chtít. "Mešita je ponížena, papežský stolec povýšen," říká Nostradamus a varuje křesťany, kteří přežili, před odvetnými trestnými akcemi proti muslimům. Tato pomsta, která se bohužel přes papežovo varování uskuteční, bude příčinou nesmiřitelného nepřátelství mezi křesťany a muslimy na dalších 500let.


Světonázorová hnutí

V následujících letech zažijeme celosvětové pacifistické hnutí, které dokáže lidstvu "nezdravou polívčičku uvařit": Odklon zájmu o bezpečí  populace směrem k militaristickým záležitostem způsobí ohrožení milionů lidí.
Po třetí světové válce má vzniknout v euroasijské oblasti silné náboženské hnutí zbožných křesťanů, zpátečnického, téměř fundamentalistického charakteru, které bude udávat politický tón po celé století. Sto let bude také působit velmi početná, čistě feministická náboženská  sekta. Nostradamus ji nazývá "vítězná matka".
V této souvislosti se zmiňuje o dvou zakladatelích náboženství. Na oba má pozitivní názor. Jednoho označuje jako "legitimního posla nebe" a druhého charakterizuje slovy: "Dokáže  proměnit čtvrtek ve svou oslavu."

Věda a energie

Jako byl ve 20. století vědcem číslo jedna Albert Einstein, tak budou v příštím tisíciletí(3.tisíciletí-pozn.autor) vysoce vážení tři vědci, kteří vyvinou levnou, bezproblémovou a výkonnou technologií k získání prakticky nevyčerpatelného zdroje energie(asi kolem r.2030). Žádný vědecký počin všech dob se nedá srovnat s významem objevů těchto tří mužů. Mnozí čtenáři této knihy se toho jistě dožijí.
Nový vědní obor, který tak možná vznikne, prozkoumá nové možnosti využití energie k cestě do kosmu a s její pomocí se takový let uskuteční. Jde o to, zkonstruovat co nejrychlejší kosmická plavidla, blížící se rychlosti světla. Nostradamus předvídá na r.2065 a potom kolem r.2350 první větší úspěšné expedice, které proniknou daleko za naší sluneční soustavu. Hovoří o "prastaré umělé planetě", která krouží kolem slunce jako "orel".
Do kosmu budou umístěny velké počítače, protože v tamních podmínkách budou optimálně fungovat. Naše planeta bude v noci uměle osvětlena. (Kupříkladu v r.1993 proběhla televizí zpráva, podle níž Rusko zaměřilo na Zemi prostřednictvím oběžné družice sluneční reflektor, aby ozářil část Sibiře, na níž je v zimě téměř neustálá tma.)
Bude odhaleno deset velkých tajemství vědy o vzniku a funkci slunce ve vesmíru. Člověk dokonce dokáže zažehnout umělé slunce!
(Tím se jasněji odkrývá výše uvedený "nevyčerpatelný zdroj energie", umělé slunce - fúzní reaktor, který dokáže stejně jako Slunce přeměňovat Vodík jader.reakcí na Helium. -pozn.autor)

Zbrojní systémy v kosmu

Zbraně a zbrojní systémy budou vždy nelidské. Okolo r.2060 dojde k prvnímu nasazení klimatických zbraní. Po r.2300 se přestěhují války do kosmu. Jedině drobné boje mezi náboženskými skupinami se ještě budou rozhodovat na zemi a "mečem". Jablkem sváru bude zásobování kosmických stanic a péče o ně. Bude na nich žít čím dál tím více lidí. Tyto stanice jsou jedinou nadějí na přežití lidstva jako druhu, doposud vegetujícího na přelidněné, zničené Zemi, kterou bombardují kosmická tělesa v důsledku změn v silových poměrech sluneční soustavy. Obyvatelé stanic budou potřebovat přísun potravin, ze Země jim ho možná budou odepírat.

Genetika

Nejvyšším cílem bude dosáhnout zkřížení rostlin se zvířaty, aby se dala vyrobit umělá živočišná bílkovina.(Už dnes byly v USA rybí geny uměle "vbudovány" do rajčat, aby získala lepší vlastnosti.) Příští vývoj bude zaměřen na vyřešení problému stárnutí a jeho genetické ovlivnění. Dramatické zásahy do přírody se očekávají teprve s rokem 2400. Na kněžích bude, aby genetickou technologii "uhlídali".

Příroda a vesmír

Příroda naší planety stojí před drastickou proměnou. Oteplování ovzduší a odtávání ledovců na obou pólech způsobí africké podnebí v Itálii a Norsko postihne jihoněmecké klima. Velké oblasti kontinentu naopak kvůli "době ledové" ztratí zelenou vegetaci až do r.2600. Viděli jsme už dříve, že věštec poukazuje na nebezpečí požáru v amazonských deštných pralesích a varuje před neuváženými zásahy do přírody.